Journalist, forfatter & foredragsholder

Det var ikke kun sønderjyderne, som led under 1. Verdenskrig. Vestjyden og missionærfruen Mathilde Maas gennemlevede et højspændt krigsdrama i Sydhavet, der nær havde kostet hende livet. 

Helle Juhl - Mathildes krig - en autentisk sydhavshistorie fra Første verdenskrig

I midten af 1800-tallet boede der under 3.000 i Kolding. I dag er der tyve gange så mange. Det skyldes Grundloven, de folkelige bevægelser, teknologi-
udviklingen - og en række modige pionerer. 

Helle Juhl - Iværksætterne - Da Kolding blev moderne

I 1915 fik kvinder valgret på lige fod med mændene, og dermed afsluttedes et halvt århundredes kamp for lige borgerrettigheder. Undervejs var kvinderne oppe imod stærke maskuline muskler - også lattermuskler.

 

Helle Juhl - På lige fod - om kvindekamp og satire

Mød dine bedsteforældre, dine forældre eller din egen barndom – alt efter om du tilhører generationen med plusfour, strutskørt eller stribede smækbukser.

Helle Juhl - Barndommes land - Danmarkshistorie i børnehøjde

Følg med fotos og fortælling i sporet af et eventyrligt kvindeliv, der startede som forældreløs pige i Randers og endte som hele landets Frøken Jensen – kogebogsforfatter og reservemor for Lauritz Melchior.

 

Helle Juhl - Frøken Jensen

Foredraget ”Der var så dejligt ude på landet” tager dig i fortællinger og billeder tilbage til det 20. århundredes bondeland.
Til selvbindernes, 
syltekrukkernes
og storvaskens tid.

Helle Juhl - Der var så dejligt ude på landet

At blive husmor var førhen unge pigers drøm og ideal, men det fik brat ende i 1960’erne. Foredraget ”Husmødre – historier fra landets største arbejdsplads” er et gensyn med husmødrenes verden, da de have hænderne fulde med at vaske, skure, koge og passe børn og gamle.

Helle Juhl - Husmødre

Hvorfor blev kvinder førhen
husbestyrerinder? Hvordan levede de? Og hvor forsvandt de hen? Det handler foredraget ”Husbestyrinde søges …” om.
En billedrejse tilbage til Danmark, som det så ud i midten af 20. århundrede.

Helle Juhl - Husbestyrerinde søges

”Jeg har tumlet mig i leg på Skamlingsbanken”. Sådan synger vi om det folkekære udsigtssted mellem Kolding og Christiansfeld. Men hvad er egentlig historien bag stedet og forklaringen på den arrede mindestøtte?
Det giver foredraget svar på.

Helle Juhl - Skamlingsbanken

En deadline er til for at overholdes


Jeg laver klassisk journalistik i form af artikler til ugeblade, magasiner og fagblade samt løser kommunikationsopgaver for offentlige og private virksomheder - pressemeddelelser, pjecer, brochurer, profilaviser, infokampagner, redigering af bøger m.m.
Uanset opgavens art lægger jeg vægt på den gode historie, fortalt i et levende og klart sprog. Tillid, troværdighed og rettidig omhu er værdier, jeg vægter højt i forhold til både kilder og kunder. En aftale er en aftale, og en deadline er til for at overholdes.

Stacks Image 6258
Stacks Image 6256
Stacks Image 6264
Stacks Image 6262
Stacks Image 6270
Stacks Image 6268
Stacks Image 6276
Stacks Image 6274
Stacks Image 6282
Stacks Image 6280
Stacks Image 6288
Stacks Image 6286
Stacks Image 6294
Stacks Image 6292
Stacks Image 6300
Stacks Image 6298
Stacks Image 6306
Stacks Image 6304
Stacks Image 6312
Stacks Image 6310
Stacks Image 6318
Stacks Image 6316
Stacks Image 6324
Stacks Image 6322

Sådan skriver jeg:

"At blive hjemmegående husmor var langt op i det 20. århundrede unge pigers drøm og ideal, afspejlet i samfundets indretning, i populærkulturen og i kønsrollerne. Men i 1960'erne blev husmoren ramt af galopperende elmesyge. Den sprang fra permanent til permanent, efterladende sig forvirrede ægtemænd, husholdningsskoler i krise og ugeblade på jagt efter nye klichéer."

(fra bogen Husmødre - historier fra landet største arbejdsplads , Gyldendal 2012

Logon
Stacks Image 109

© Website by grafiskfrihed.dk